La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Silla ha creat els personatges Shastu, que permeten explicar a escolars i famílies com funciona el cicle circadià, mitjançant animacions que representen els factors (la llum i la foscor) i les substàncies (melatonina i serotonina) que ajuden a aconseguir un descans de qualitat per afrontar la jornada escolar en condicions òptimes.

son02

A Circàdia tot li afecta, especialment la llum i la foscor. Quan és de matí Circàdia es desperta amb la llum i s’activa per aprendre i  gaudir del dia. A poqueta nit necessita que la seua amiga Llum-Foscor baixe la intensitat per començar a relaxar-se.

llum-foscor

Llum-foscor. Com veieu porta un barret amb un focus de llum que s’apaga i s’encén. Ella és la llum del dia i la foscor de la nit i simbolitza les tecnologies que tenim a casa com el mòbil, la televisió, la tauleta, els ordinadors o els videojocs que desprenen llum i activen el cervell.

seratonina

Serotonina és la més activa del grup i una enèrgica esportista. És inseparable de Melatonina i es complementen l’una a l’altra.

Melatonina és relaxada, pacient i  lectora. I serà l’encarregada de transmetre als xiquets i xiquetes que arribada la vesprada i la nit, cal baixar l’activitat i crear moments de tranquil·litat, per això us recomana respirar, fer ioga i llegir en el llit.

melatonina

SuperSon és la influència del bon descans en l’estat emocional i el rendiment escolar. Quan tot ha funcionat bé de dia i hem seguit les pautes de la  son,  en  arribar  la  nit  ens  visita  SuperSon,  la  que  fa possible el millor descans reparador que ens prepara físicament i psíquicament per a despertar, amb uns somnis meravellosos i tindre el cos i el cap a punt per a l’aprenentatge.son01

 

Personajes Shastu

La Concejalía de Educación del Ayuntamiento de Silla ha creado los personajes Shastu, que permiten explicar a escolares y familias cómo funciona el ciclo circadiano, mediante animaciones que representan los factores (la luz y la oscuridad) y las sustancias (melatonina y serotonina) que ayudan a conseguir un descanso de calidad para afrontar la jornada escolar en condiciones óptimas.

A Circàdia todo le afecta, especialmente la luz y la oscuridad. Cuando es por la mañana Circàdia se despierta con la luz y se activa para aprender y disfrutar del día. Al anochecer necesita que su amiga Luz-Oscuridad bajo la intensidad para empezar a relajarse.

LLum-Foscor. Cómo veis trae un sombrero con un foco de luz que se apaga y se enciende. Ella es la luz del día y la oscuridad de la noche y simboliza las tecnologías que tenemos en casa como el móvil, la televisión, la mesita, los ordenadores o los videojuegos que desprenden luz y activan el cerebro.

Serotonina es la más activa del grupo y una enérgica deportista. Es inseparable de Melatonina y se complementan la una a la otra.

Melatonina es relajada, paciente y lectora. Y será la encargada de transmitir a los niños y niñas que llegada la tarde y la noche, hay que bajar la actividad y crear momentos de tranquilo•litat, por eso os recomienda respirar, hacer yoga y leer en la cama.

SuperSon es la influencia del buen descanso en el estado emocional y el rendimiento escolar. Cuando todo ha funcionado bien de día y hemos seguido las pautas del sueño, al llegar la noche nos visita SuperSon, la que hace posible lo mejor descanso reparador que nos prepara físicamente y psíquicamente para despertar, con unos sueños maravillosos y tener el cuerpo y el hacia punto para el aprendizaje.